Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

vineri, octombrie 25, 2013

ALADIN ȘI HOTEL „FAR EAST”, PREMIERELE DE DUMINICĂ LA TEATRUL BACOVIA

     Secţia de Animaţie a Teatrului Municipal “Bacovia” din Bacău vă invită duminică, 27 octombrie, ora 11.00, la premiera spectacolului Aladin, o adaptare după cunoscutul basm arab din “O mie şi una de nopţi”, pus în scenă de regizorul băcăuan Gheorghe Balint.  
 "La Animaţie fac spectacole de familie pentru copii, părinţi şi... bunici. Cred că esenţial este să spui o poveste, să emoţionezi... Cred că teatrul a început cu povestitorul, cum e şi în «Aladin», cu acei oameni care mergeau prin deşert, cu cămila, după sare, după surcele, şi seara se adunau în jurul focului şi stăteau de vorbă, povesteau... Cred că aceea e una dintre primele forme de teatru... POVESTEA. În povestea lui Aladin e foarte puţin atinsă problema bogăţiei. Ce anume cer ei prima dată duhului lămpii? De mâncare. Că nu mai aveau. După aceea, ce mai cere Aladin? Să se însoare cu fata pe care o iubea. Nu vezi în «Aladin» o nebunie după bogăţii. Am uitat ce este cu adevărat important în viaţă...Veniţi la TEATRU să vă bucuraţi de POVESTE...!", declară regizorul Gheorghe Balint referitor la spectacolul său.

Regia artistică&scenariul: Gheorghe Balint
Scenografie: Edi şi Liliana Laşoc
Muzică: Ciprian Manta
Distribuţie: Tiberiu Gabor Bitere (Aladin), Adina Iftime (Jasmine), Alina Neagu (Mama), Laurenţiu Budău (Vrăjitorul, Sultanul), Marian Puiu Gheorghiu (Vizirul, Duhul lămpii, Duhul peşterii), Andreea Sandu (Slujnica), Mihaela Budău (Şeherezada), Mihaela Popa (ajutor mânuire păpuşi)

Hotel «Far East»”, o nouă premieră pe scena Teatrului Municipal „Bacovia”, din Bacău

Teatrul Municipal „Bacovia” din Bacău vă invită duminică, 27 octombrie, ora 18.00, la premiera spectacolului de comedie „Hotel «Far East»”, o adaptare a textului cu acelaşi nume al dramaturgului băcăuan Viorel Savin. 
Spectacolul a fost pus în scenă de regizorul şi producătorul freelance Doina Zotinca.

„În Hotel «Far East» n-am vrut decât să ating foarte uşor, fără să tuşez, fără să îngroş, nişte tare care, din păcate, sunt atât de actuale. Au fost la fel pe vremea lui Caragiale, îşi păstrează actualitatea şi acum. Asta este: nu ieşim de sub pălăria lui Caragiale. Există tare umane şi tare de sistem. Stăm sub semnul corupţiei, de la cel mai mic până la cel mai mare. Racile moştenite de sistem. De asta spun că noi nu mai avem nuanţe. Poporul român nu mai are nuanţe. El are alb şi negru, asta însemnând ori Caragiale ori Caragiale”, a declarat Doina Zotinca referitor la spectacolul său „Hotel «Far East»”.

Adaptare şi regie artistică: Doina Zotinca. Scenografie: Cristina Ciobanu. Distribuţie: Ştefan Ionescu, Ştefan Alexiu, Matei Bogdan, Dumitru Rusu, Valentin Branişte, Tiberiu Ioniţă, Alina Neagu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu