Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

joi, februarie 27, 2014

Încep lucrările de reamenajare și înfrumusețare a spațiilor verzi

Începând cu luna martie, Primăria Bacău, prin Direcţia Salubrizare, Agrement și Parcuri, va demara activitătile de plantare flori şi plante ornamentale, precum și lucrări de amenajare noi spaţii verzi. Pentru această primăvară, plantările vizează completarea spaţiilor verzi din cartiere, dar şi completarea perdelelor înfiinţate anul trecut pe strada Chimiei şi în lunca Bistritei. In acest scop vor fi plantaţi cca 1.500 de arbori din speciile arţar, paltin, catalpă şi castan.
In paralel, la cererea asociaţiilor de proprietari, se vor completa gardurile vii din cartiere, în acest sens fiind disponibile 20.000 de fire de gard viu din speciile hibiscus şi spiraea.
In ceea ce priveşte înfrumuseţarea spaţiilor verzi şi a zonelor publice, la sfârşitul anului 2013 au fost plantaţi 63.000 bulbi de lalele, iar de la mijlocul lunii martie vor fi plantate 20.000 de panseluţe. În apropierea Sfintelor Sărbători de Paşte oraşul va fi infrumuseţat cu 40.000 de fire de plante mature din speciile gazanie, petunie, muşcate şi altele. In paralel, în sera şi pepiniera proprie sunt pregătite 50.000 de fire de flori anuale şi perene care vor orna oraşul pe parcursul acestui an.

Secţia Spaţii Verzi va demara lucrările pentru reamenajarea Parcului Trandafirilor, acesta urmând a fi completat cu trandafiri, gazon şi arbuşti ornamentali şi echipat cu instalaţie de irigat. Totodată, va fi amenajată şi faleza de la intersecţiile străzilor Oituz cu Războieni. Vor începe lucrări pentru reamenajarea Parcului Aviatori şi pentru înfiinţarea unui nou parc în zona ANL Făgăraş. În această primăvară vor continua şi activităţile iniţiate în 2013 în Parcul Cancicov, urmărindu-se extinderea suprafetei irigate şi gazonate cu încă 30.000 de metri pătraţi. 
Sursa: comunicat de presă Primăria Bacău

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu