Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

luni, februarie 09, 2015

Bărbierul din ...Bacău

    Ţinând cont de localizarea favorabilă, în plin ansamblu urban central, cu siguranţă că frizeria din imagine (numită, cum altfel, decât "Figaro") a reprezentat un obiectiv de mare interes pentru protipendada Bacăului de altădată. Datarea acestei fotografii (atenţie, nu carte poştală ilustrată): 1945-1947, după cum ne indică o informaţie din Fondul Administraţiei Financiare/DJBAN Bacău, care ne oferă şi numele proprietarului: Anton Dumitru zis Petrescu.
 O imagine de colecţie, pe care eu nu am mai întâlnit-o până acum nicăieri. Mulţumiri administratorului grupului Bacau - Oras de colectie!
Update: după doar jumătate de oră, avem şi confirmarea imagistică a datelor de arhivă (sursa: Bacău - Oras de colectie):

Un comentariu:

  1. Am avut ceva dubii că imaginea e din Bacău. Am "săpat" şi m-am convins că este vorba de str Ferdinand (Centrală) nr29 pentru "Fructeria la Fănică" (patron Ştefan Belecincu - delicatese, bmbonerie şi fructe). Alături, frizeria Figaro şi imediat, fosta cafenea "BURSA" care avea acoperişul cupolă rotundă. Deruta mi-a fost dată de prezenţa celei de a doua cupole pe fundalul imaginii care mi-a sugerat a fi o biserică. Aceea este cupola hotelului Central, devenit Poşta nr. 1 Bacău. Ilustratele de mai jos prezintă imaginea străzii de la nr.1 cu prima cupolă vizibilă şi o altă imagine cu perspectiva străzii pe direcţia N-S cu cele două cupole vizibile. Bravo colega Daniel Isăcescu (fb. Bacău - oraş de colecţie) pentru achiziţie !

    RăspundețiȘtergere