Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

luni, februarie 9

Bărbierul din ...Bacău

    Ţinând cont de localizarea favorabilă, în plin ansamblu urban central, cu siguranţă că frizeria din imagine (numită, cum altfel, decât "Figaro") a reprezentat un obiectiv de mare interes pentru protipendada Bacăului de altădată. Datarea acestei fotografii (atenţie, nu carte poştală ilustrată): 1945-1947, după cum ne indică o informaţie din Fondul Administraţiei Financiare/DJBAN Bacău, care ne oferă şi numele proprietarului: Anton Dumitru zis Petrescu.
 O imagine de colecţie, pe care eu nu am mai întâlnit-o până acum nicăieri. Mulţumiri administratorului grupului Bacau - Oras de colectie!
Update: după doar jumătate de oră, avem şi confirmarea imagistică a datelor de arhivă (sursa: Bacău - Oras de colectie):

Un comentariu:

  1. Am avut ceva dubii că imaginea e din Bacău. Am "săpat" şi m-am convins că este vorba de str Ferdinand (Centrală) nr29 pentru "Fructeria la Fănică" (patron Ştefan Belecincu - delicatese, bmbonerie şi fructe). Alături, frizeria Figaro şi imediat, fosta cafenea "BURSA" care avea acoperişul cupolă rotundă. Deruta mi-a fost dată de prezenţa celei de a doua cupole pe fundalul imaginii care mi-a sugerat a fi o biserică. Aceea este cupola hotelului Central, devenit Poşta nr. 1 Bacău. Ilustratele de mai jos prezintă imaginea străzii de la nr.1 cu prima cupolă vizibilă şi o altă imagine cu perspectiva străzii pe direcţia N-S cu cele două cupole vizibile. Bravo colega Daniel Isăcescu (fb. Bacău - oraş de colecţie) pentru achiziţie !

    RăspundețiȘtergere