Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

luni, octombrie 05, 2015

Toamna bacoviană 134

Cu ocazia împlinirii a 134 de ani de la nașterea poetul George Bacovia, în municipiul Bacău are loc în perioada 5 – 10 octombrie 2015, cea de a V-a ediție a Festivalului  “Toamna bacoviană”, manifestare cultural - artistică de amploare, organizată de Consiliul Județean Bacău, Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Bacău, Revista ,,Ateneu” şi Inspectoratul Școlar al Județului Bacău. În fiecare zi din această săptămână, la statuia poetului George Bacovia din centrul municipiului Bacău, vor avea loc recitaluri de muzică și poezie din opera băcăuană susținute de elevii școlilor și colegiilor băcăuane. Programul manifestărilor este următorul:
Joi, 8 octombrie 2015,  Centrul de Cultură ,,George Apostu”
* 11.00: Colocviile revistei ,,Ateneu” – ,,Portret de grup cu scriitoare de azi”; Lansare de carte: ,,O istorie vie a revistei ,,Ateneu” de Victor Mitocaru, ediție revizuită și adăugită.
Locul desfășurării: Biblioteca Universității ,,Vasile Alecsandri” Bacău
18.00: Decernarea premiilor revistei ,,Ateneu” pentru anul 2015
Vineri, 9 octombrie 2015, Complexul Muzeal ,,Iulian Antonescu” Bacău
* 9.30 – 11.30: Colocviul G. Bacovia ,,Aud materia plângând” Universitatea ,,George Bacovia” din Bacău
* 12.00 – 13.00: Întâlniri ale elevilor și studenților cu scriitori români din țară și din străinătate în colegiile băcăuane și la Universitatea ,,Vasile Alecsandri”. Discuții despre opera bacoviană și alte probleme legate de literatura contemporană.
* 16.00: Vernisajul expoziției de pictură – Constantin Severin; Lansarea antologiei cu scriitori – membri ai Filialei Bacău a Uniunii Scriitorilor din România (USR), intitulată ,,Sub semnul lui Bacovia” (colectiv de autori: Calistrat Costin, Ovidiu Genaru, Ioan Prăjișteanu, Petre Scutelnicu); Lansarea volumului ,,Nicu Enea” de Viorel Savin
* 17.30: Recitalul poeților consacrați invitați și băcăuani, la statuia poetului, din centrul orașului
* 19.00: Decernarea premiilor: Premiile ,,George Bacovia” pentru scriitorii consacrați, debut în poezie și eseu; Premiile ,,Toamna bacoviană”; Premiile Filialei Bacău a USR; Premiile revistei ,,Plumb” - Centrul de Cultură ,,George Apostu” Bacău
Sâmbătă, 10 octombrie 2015
* 16.00: Decernarea premiilor pentru colegiile și școlile gimnaziale participante la manifestare, la statuia poetului. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu