Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

luni, octombrie 23, 2017

Oraşul melanjurilor

        Într-o mare de informaţii care curg necontenit pe lângă noi în iureş ameţitor, e bine să mai adăugăm din când în când şi balize salvatoare. Două dintre aceste le-am descoperit de curând:
           "A-l glorifica în glodul lui, în praful pestilential de care scria și fostul primar Costache Radu, e cabotinism. A-l valorifica, a-l prețui ca pe o pepită rară cu intersecțiile și clădirile lui din alt veac, de o noblețe cu care nu ne vom mai întâlni, e altceva." (Sebastian Şufariu)

    Notă: potrivit domnului Mihai Ceucă, cel care de atâtea ori ne-a umplut sufletul cu bijuterii imagistice urbanistice ale Bacăului de altădată, imaginea aparţine fototecii Tavi Voicu,  fiind făcută prin anii 1976 -78. Magazinul „Luceafărul” există din 1975 și poza este din acea perioadă. Strada este str. Tavernei, acum pasajul de sub blocul de pe N. Bălcescu  (unde era BJL Gold). În spatele fotografului este blocul cu „Macu' Roșu”, la stânga, str. Iernii pe care se află intrarea actorilor la teatru. În spate, dreapta, Camera de Comerț și Industrie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu