Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

duminică, octombrie 22, 2017

Primul proiect VET pentru Liceul Tehnologic"Petru Rareș" Bacău

    Pentru prima dată, Liceul  Tehnologic"Petru Rareș" a fost beneficiarul unui proiect VET  (Vocational Education and Traning), în anul școlar 2016-2017, cu un buget  alocat prin programul Erasmus + de 93.766 €.  Echipa de proiect coordonată de Rățoi Mariana și formată din cadrele didactice Stan Ioan, Farcaș Angelica, Gutunoi Sorin și Dănăilă Oana Cristina au promovat imaginea liceului la nivel local și european prin creșterea atractivității lui. Obiectivul general a fost de a crește calitatea formării inițiale a elevilor de la profilul turism și alimentație (liceu și școală profesională) prin organizarea a două stagii de practică în colaborare cu parteneri din Spania și Cipru. Proiectul s-a derulat in perioada 1 septembrie 2016-30 august 2018. Participanții, în număr de 34,  elevi din clasele – X-a și a XI-a (liceu și școală profesională), au efectuat stagii de practică în intervalul aprilie - iunie, câte 3 săptămâni pentru fiecare flux. Fluxul 1 format din 16 elevi, a desfășurat trei săptămâni de practică în sudul Spaniei, orașul Granada iar fluxul 2 format din 18 elevi, a desfășurat stagiul de practică în Cipru, orașul Paphos.
       În urma mobilității, beneficiarii au dobândit competențe și abilități practice specifice domeniului de pregătire – turism și alimentație.
În Granada, elevii și-au desfășurat stagiul de practică în 5 unități de alimentație publică (Restaurante Oleum, Restaurante Las Tinajas, Restaurante Fresco- co, Restaurante Pilar del Torro, Restaurante Puesto 43 Marisqueria) iar în Paphos la două unități de alimentație(Restaurant "St. George", Restaurant Costarica Cafe). Elevii au lucrat în echipă sub îndrumarea managerilor de proiect Bernard Trujilo (Spania),Michalis Papatherapontos (Cipru) și Rățoi Mariana( România). În urma evaluărilor finale  elevii au primit certificate pentru recunoașterea competențelor dobândite de tip Europass Mobility.
     Pe lângă obiectivul de bază care a vizat formarea profesională, elevii au mai participat la cursuri de limbă spaniolă, limbă greacă și la programele culturale pentru descoperirea tradițiilor și obiceiurilor populare. Pregătirea culturală a inclus o serie de excursii pentru vizitarea unor atracții turistice din Granada, Sevilla, Malaga, Paphos și Limassol (Castelul Alcazaba Malaga, Muzeul Picasso, Alhambra-Granada, Palatul Regal  din Sevilla, Catedralele din Granada, Malaga și Sevilla, Sacromonte, Parcul Natural Sierra Nevada, Parcul Arheologic din Paphos, Marina Limassol, Castelul și Mormintele Regilor din Paphos, Coloana Sfântului Petru, locul de naștere al Aphroditei Petra tou Romiou, „Stone of the Greek”).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu