Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

vineri, aprilie 01, 2011

Investiţie de importanţă capitală în Bacău!

     Ceea ce părea doar un vis, a prins contur într-un moment când nimeni nu se aştepta. Bacăul a primit undă verde pentru cea mai importantă investiţie din istorie, marcând cu siguranţă un punct de cotitură în evoluţia sa urbană viitoare.
    Prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa prioritară I – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere, vom beneficia peste 10 ani de un sistem modern şi ecologic de transport subteran, pentru care U.E. a alocat, într-o primă etapă 478,9 mil. euro, la care se adaugă 5 mil. euro contribuţie de la bugetul municipiului.
     Linia de metrou (vezi harta) va urmări traseul Ştefan Guşe (cartierul C.F.R.) - gară - str. Mioriţei - str. 9 Mai - str. Republicii, o zonă care la suprafaţă era de mult  suprasolicitată de traficul rutier urban şi cel de tranzit. Au fost proiectate 13 staţii, urmând ca în perspectivă numărul acestora să crească la 18.
Mai multe detalii în curând.


3 comentarii:

  1. Problema este ca treaba se face de mantuiala. In cadrul aceluiasi proiect, in dimineata aceasta trebuia sa aiba loc inaugurarea metroului din Craiova. Din nefericire insa, 30 de persoane au ramas blocate in subteran din cauza surparii nisipului de amortizare din dreptului unui macaz, iar senzorii de avertizare nu au functionat, alimentarea lor fiind distrusa de rozatoare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Fiindca primarul este inventator, la Bacau metroul va merge pe deasupra :)) E cea mai tare gluma pe care am auzit-o in ultima vreme, asta cu metroul in Bacau

    RăspundețiȘtergere