Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

duminică, iulie 24, 2011

Şcoală de Vară la Universitatea "Vasile Alecsandri" Bacău

La împlinirea celor 50 de ani de existenţă, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău (U.V.A.B.) îşi propune, dincolo de analizele făcute pe marginea tradiţionalului bilanţ al activităţii, să forţeze discret „porţile” viitorului, prin reconsiderarea rolului şi, mai ales, a poziţiei ocupate de U.V.A.B. în cadrul regiunii Moldovei centrale şi nu numai.
În acest sens, devine extrem de oportună demararea proiectului Şcolii Internaţionale de Vară cu titlul Valea Bistriţei – Materia ce naşte energie. Mediu. Inginerie. Istorie. Titlul proiectului este, prin el însuşi, o invitaţie la Cunoaştere, la redescoperirea multiplelor valenţe ştiinţifice întreţinute de acest minunat curs de apă care este Valea Bistriţei.
Pornind de la una din legile existenţei universale – Energia înseamnă Viaţă – Şcoala Internaţională de Vară îşi propune să investigheze ştiinţific rolul major pe care râul Bistriţa l-a avut în dezvoltarea comunităţilor umane din regiunea de nord-vest a Moldovei. Referinţele bibliografice din domeniile Inginerie, Mediu, Geografie, Etnografie şi Istorie relevă faptul că studiile ce au avut ca principală temă Valea Bistriţei nu oferă cercetătorilor o perspectivă de ansamblu, interdisciplinară, acestea cantonându-se strict în limitele fiecărui domeniu. 
Începând de mâine şi timp de şapte zile, Valea Bistriţei va intra sub lupa unor interesante analize şi cercetări interdisciplinare, care vor scoate în evidenţă rolul de axă structurantă a acestei artere hidrografice în viaţa Moldovei Apusene. Mai multe detalii despre program se pot accesa AICI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu