Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

joi, 15 decembrie 2011

Devenim o colonie cu acte în regulă?


      România se află pe primul loc între ţările din Europa în funcţie de ponderea terenurilor agricole controlate de companiile cu capital străin (7%), aidoma unei ţări africane, conform zf.ro.
    La nivelul judeţului Bacău (6.621 kmp), suprafaţa agricolă este de 266599 hectare, conform rezultatelor provizorii ale Recensământului General Agricol 2010. Ca pondere, rezultă un pic mai mult de 40% care este utilizat pentru acest sector economic. Mă întreb: care o fi procentul de terenuri controlate de străini, având în vedere că mii de hectare sunt de ani buni la cheremul unor “investitori” alohtoni, care experimentează modalităţi rapide de îmbogăţire?

2 comentarii:

  1. In ritmul asta vom deveni "colonii".

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună ziua, numele meu este Costin Comba și administrez un blog de fotografie www.costin-comba.blogspot.com . Aș vrea să vă rog dacă doriți să facem un schimb de link-uri. Eu voi posta link-ul dumneavoastra pe doua bloguri : www.bycetateanu.wordpress.com si pe www.romanicateiubesc.blogspot.com , in schimbul postarii pe blogul dumneavoastra a link-ului blogului meu de fotografie www.costin-comba.blogspot.com . Dacă doriți să mă băgați în seamă bine, dacă nu, mă înclin cu respect și vă mulțumesc, atașând scuzele de rigoare pentru deranjul creat.

    RăspundețiȘtergere