Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

vineri, decembrie 02, 2011

A dispărut casa memorială "Ion Borcea"?


    Într-o agenţie de turism am dat peste un „Ghid Turistic: Case memoriale în ţara noastră” (150 pagini), apărut în luna iunie a acestui an, sub îngrijirea Asociaţiei Centrul Ecologic „Green Area” (foto). 
Lucrarea, după cum este menţionat pe copertă, a fost finanţată cu bani europeni, prin Programul Operaţional Regional. O iniţiativă lăudabilă, atât ca idee, cât şi ca punere în practică, sub forma unui material cu o calitate grafică foarte bună şi un conţinut atractiv. Din căutările pe net am găsit că sediul asociaţiei se află în comuna Bulbucata, judeţul Giurgiu (!), proiectul a primit finanţare prin domeniul de intervenţie 5.3 ,“Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică”, obiectivul fiind „creşterea circulaţiei turistice precum şi creşterea gradului de cunoaştere a unei mici bucăţi din istoria României”. Pentru judeţul Bacău a fost alocat spaţiul destinat prezentării caselor memoriale George Bacovia, Nicu Enea şi Rosetti Tescanu - George Enescu (foto).  
   Surpriză însă: casa memorială a marelui oceanograf Ion Borcea, de la Racova (foto), nu apare…A fost uitată, ignorată sau nu a mai ajuns finanţarea despre care nu am găsit nicio referire (desigur, o sumă bunicică, exprimată în multe zerouri euro-pene)? În plus aceeaşi întrebare pe care mi-am mai pus-o şi în alte situaţii asemănătoare: care este finalitatea reală a acestor proiecte, din moment ce lucrările respective au o nişă de circulaţie redusă la niscai primării, consilii judeţene sau agenţii de turism?!
Foto:  Casa memorială "Ion Borcea" (Racova)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu