Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

miercuri, decembrie 07, 2011

INCREDIBIL! A fost furat bustul lui Mihail Kogălniceanu...

    Incredibil! Bustul lui Mihail Kogălniceanu (foto) a dispărut de pe postamentul amplasat în Parcul "George Bacovia", fără ca nimeni să ştie ceva. Nici măcar data aproximativă a săvârşirii infracţiunii. După ce în luna februarie a fost furată efigia din bronz a mareşalului Ion Antonescu de pe faţada Casei Anania (obiectiv de patrimoniu - clic aici) aş crede că evenimentele au legătură, fiind opera unor indivizi bine organizaţi, care urmăresc cu precădere monumentele de for public şi obiectivele de patrimoniu...În ritmul acesta, peste vreun an s-ar putea să descoperim într-o dimineaţă că sensul girator din faţa catedralei ortodoxe s-a transformat într-un teren viran, golit de semnificaţii ecvestre...

Foto: bustul istoricului şi marelui om politic Mihail Kogălniceanu, amplasat în anul 2007 în Parcul "George Bacovia" (februarie 2011)

2 comentarii:

  1. De-aia sunt utile camerele de luat vederi

    RăspundețiȘtergere
  2. De-aia ar fi util ca unii sa se mai "plimbe" prin sectoarele pe care le au.
    Mi se pare amuzant ca bustul a avut un soi de evolutie... intai a fost 'albastrit', apoi intors la 45 de grade iar apoi, ca prin minune, a fost "mutat" sau "imprumutat" (cum vreti sa-i ziceti).
    Hm!

    RăspundețiȘtergere