Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

miercuri, august 22

Un băcăuan va supune Făgărașul în 24 de ore


   Dan Gârleanu va alerga pe munte pentru a putea să străbată creasta  Munților Făgăraș  în mai puțin de 24 de ore!
   Datele tehnice, aproximative, ale traseului sunt: distanţă 90 km, urcare 6100 m, coborâre 5800m, cu plecare de la Mânăstirea Turnu Roşu şi sosire la Cantonul Rudăriţa.
Startul va fi la ora 03.00 pe data de 25 august. Pe traseu, în Şaua Caprei şi la Fereastra Sâmbetei,  vor fi organizate două puncte de sprijin unde se va alimenta cu apă şi hrană şi va schimba echipamentul deteriorat.
   Acest eveniment este organizat de Clubul de Ecologie şi Turism “Veniţi cu Noi”  Bacău pentru lansarea, atragerea şi promovarea practicării a unui nou tip de ramură sportivă “Trail running” (alergare neconvenţională pe poteci de munte inaccesibile pe drum, prin ascensiune şi coborâre, cu diferenţe mari de nivel: munte, deal, păduri, pasaje înguste, avantajul find că spre deosebire de drumeţii, se străbate o distanţă mult mai mare într-un timp mult mai scurt, fără bagaje).
   De asemenea, în ideea organizării începând cu anul 2013 a unei competiţii oficiale la nivel naţional sau internaţional,  se încearcă popularizarea traseului, având în vedere că zona crestei Munţilor Făgăraş este cea mai înaltă şi spectaculoasă din România. Ca dovadă a străbaterii traseului se vor face permanent înregistrari G.P.S., precum şi filmare continuă. 
   Proiectul este sprijinit de colaboratori de la Global Service Auto, Clubul Sportiv Dinamo Bacău, Farmaciile Bofarm, International Police Association regiunea 1 Bacău, Pub S Bacău, Grafit Invest, Departamentul Educaţie Fizică Emirates National School, S.N.P.P.C. Biroul teritorial Bacău, Kinetoterapeut Costi Sdrobiş, Agriconstruct şi C.R.E. Bacău.
 Sursa: comunicat de presă Clubul de Ecologie și Turism Veniți cu Noi Bacău

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu