Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

miercuri, iulie 08, 2015

"Macul roşu" - reînvierea unui brand?

În trecere prin centrul oraşului, nu am avut cum să nu remarc o bulină nouă pe un geam:
Din povestirile băcăuanilor trecuţi de 60 de ani, am reţinut că în apropiere a funcţionat un restaurant cu acest nume, care a devenit foarte apreciat printre citadini şi nu numai. 
Sursa foto: Ioan Bâşcă - Bacău. Instantanee regizate

Să fie "Macul roşu" locul unde vom putea aprecia ceea ce scriam în Bucate băcăuane - o utopie de branding urban?
   Mai ţineţi minte acest restaurant al Bacăului de odinioară?  La peste 30 de ani de la dispariţia lui din peisajul urban putem să îl readucem la lumină din şiragul uitat al amintirilor?

Un comentariu:

  1. Mie, ca "cetăţean peste 60 de ani", numele "Macu' Roşu" îmi aminteşte de o autoservire (iniţial avea o firmă cu autoDEservire), scrisă cu tuburi de neon roşu, şi aflată în Piaţa Aroneanu, staţia de autobuze, locul unde acum se află Catedrala Catholică. Era cel mai frecventat restaurant unde se putea mânca repede, destul de bine şi de ieftin. Burlacii vremii ştiu de ce... Atunci când s-a reamenajat centrul şi s-a demolat clădirea fostului hotel Central devenită Poşta Bacău, s-a construit noul "Lacto-vegetarian" care a preluat şi firma de tradiţie "Macul Roşu" (cea din fotografia articolului). Tinerii însurăţei, ştiu de ce... La acea vreme era cea mai modernă şi curată "unitate de alimentaţie publică". Of, tinereţe!

    RăspundețiȘtergere