Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

vineri, iunie 17, 2011

Clasificarea spitalelor din judeţul Bacău

    Ministerul Sănătăţii a publicat recent pe site-ul instituţiei lista completă a spitalelor clasificate, şapte dintre unităţile medicale din ţară fiind încadrate în categoria întâi, iar cele mai multe au fost încadrate la categoriile a patra şi a cincea.
Lista cuprinde 461 de unităţi spitaliceşti din întreaga ţară, clasificate pe judeţe şi categoria în care au fost încadrate.
Conform clasificării, cele mai bune spitale din ţară, încadrate în categoria I, sunt:
Spitalul Clinic Universitar de Urgenţă Bucureşti
Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşti
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş
Spitalul Clinic de Urgenţă Constanţa
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Spiridon"  Iaşi
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj Napoca

Prima clasă de clasificare o reprezintă cea de competenţă foarte înaltă, care corespunde practic profilului de spital regional de urgenţă.
Clasa a doua de clasificare este cea de competenţă înaltă, iar în aceasta sunt incluse spitalele care deservesc un judeţ şi judeţele limitrofe, pentru afecţiuni cu grad mare de complexitate.
Clasa a treia este de competenţă medie, reprezentând unităţile care deservesc raza judeţului şi, prin excepţie, judeţe limitrofe, precum spitalele judeţene de urgenţă neclinice care nu sunt în centre universitare.
Clasa a patra este reprezentată de competenţa de bază, în care sunt incluse unităţi care deservesc unitatea administrativ-teritorială şi care se limitează la afecţiuni cu grad mic de complexitate.
Clasa a cincea este de competenţă limitată, respectiv unităţi medicale pentru boli cronice sau servicii medicale într-o singură specialitate
    Judeţul Bacău nu stă deloc bine, doar trei unităţi reuşind să se încadreze în categoria a III-a, prin unităţile din Bacău, Oneşti şi Moineşti (foto). Concluzia în trei cuvinte: să fim sănătoşi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu