Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

sâmbătă, iunie 11, 2011

A început parfumarea centrului

    Scriam în postarea de pe 29 decembrie 2010 de intenţia municipalităţii de a moderniza zona pietonală din centrul oraşului, în cadrul unui proiect cu o valoare estimată la 8,2 milioane lei (http://lucian-bacau.blogspot.com/2010/12/centrul-cu-parfum-frantuzesc.html). Lucrările au început acum câteva zile prin scoaterea vechiului pavaj de gresie, ajuns ferfeniţă de luni bune. Sunt vizaţi cca 14000 mp de trotuar, între Parcul Trandafirilor şi Policlinica Veche.
   Contrasens.com ne prezintă câteva imagini din care ne putem face o idee despre fizionomia pe care o va căpăta strada Nicolae Bălcescu.  
    S-a deschis deci dopul la sticluţa de parfum franţuzesc...




    Schimbarea esteticii prin montarea de pavele de granit va viza ulterior şi alte străzi din oraş: Alexandru cel Bun (6.000 mp), Energiei (6300 mp), Republicii (16.000 mp), Oituz (6249 mp), Unirii (10.226 mp), Ionita Sandu Sturza  (5.496 mp),  22 Decembrie  (6340 mp), Miron Costin (7.364 mp),  9 Mai (8000 mp), Cornişa Bistriţei (2.000 mp), Bicaz (4.000 mp), Erou Ciprian Pintea si Stadionului (3.700 mp). 
O curiozitate personală: fosta Stradă Mare (actuala Mihai Viteazu) nu intră oare în calcul?

3 comentarii:

  1. Nu cred,pentru ca acolo au fost schimbate acum cativa ani. Erau mai rezistente de 1000 de ori pavajele alea dinainte care au tinut de cand eram eu mica pana le-au schimbat...adica multi ani. Ceea ce nu pot spune despre pavelele puse in ultimii ani.

    RăspundețiȘtergere
  2. da tot aiurea pare, credeam ca pune niste fantani arteziene si mai mult spatiu verde, e nasol rau, fff dezamagit

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte dezamagitor. atata distrugere ptr nimic mai exact niste santulete pe care probabil le a desenat stravarache cand se plictisea ca si presedintele frantei(niste norisori) vad ca i ceva caracteristic politicienilor.
    Pacat un astfel de centru merita ceva mai multa atentie.avand in vedere ca reprezinta centrul civic(cel putin ptr tinerii care se intalnesc seara la un skateboarding)
    pacat, pacat, pacat

    RăspundețiȘtergere