Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

luni, decembrie 26, 2011

Concurs de şah în vacanţa de iarnă!



Popularitatea de care s-au bucurat cele două concursuri şcolare de şah organizate în acest an prin iniţiativa MMI Elisabeta Polihroniade (clic AICI şi AICI), au demonstrat cu prisosinţă că sportul minţii este apreciat şi iubit în judeţul Bacău.
 Împreună cu prof. Silviu Ifrim, instructor de şah, iniţiem de astăzi o serie de mici concursuri, care îşi propun  promovarea acestui sport în rândul elevilor pentru care şahul nu reprezintă doar o simplă joacă pe  tabla cu 64 de pătrate.
La concurs sunt invitaţi să participe elevii din judeţul Bacău, care vor trimite răspunsurile la întrebările de mai jos până la data de 15 ianuarie 2012ora 22,00, pe adresa bacaudeferlari@yahoo.com. În mail se va specifica numele complet şi unitatea de învăţământ. Câştigătorul va fi anunţat pe 20 ianuarie, primind din partea organizatorilor un premiu surpriză, din categoria articolelor şahiste! În cazul mai multor răspunsuri corecte, se va proceda la tragerea la sorţi a câştigătorului.
Pentru primul concurs, am ales două întrebări şi două probleme:
1. La ce a fost nevoit să renunţe actualul campion naţional de şah al României, pentru a ajunge la performanţă sportivă?
  2. Numiţi trei deschideri de şah care poartă nume unor ţări/regiuni cu o climă mediteraneană.
   3-4. Care sunt soluţiile de mat în două şi trei mutări prezentate în cele două diagrame:
Succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu