Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

luni, decembrie 26, 2011

deferlări.ro în 2011. Top recomandări.

Orice final de an aduce şi o necesară retrospectivă a celor mai importante evenimente petrecute de-a lungul a 12 luni efervescente. Din punctul de vedere al deferlărilor, este primul an de blogging cu ceva coerenţă, în care, prin frecvenţa postărilor şi tematica aleasă, am încercat să prezint băcăuanilor aspecte relevante din viaţa comunităţilor circumscrise  limitelor judeţului Bacău. Aproape 500 de postări, peste 70000 vizitări de pagină, 25000 de vizitatori unici, un domeniu propriu începând cu luna noiembrie. Mai importante decât statisticile sunt însă noile experienţe avute în calitate de blogger, persoanele nou cunoscute, dorinţa comună de a promova Bacăul pe net. Şi satisfacţia personală de a vedea că în vocabularul multor băcăuani a intrat un nou cuvânt: deferlări.
Pentru că, firesc, nu întotdeauna cele mai vizitate articole intră şi în categoria recomandărilor (deh, un vernisaj nu se poate lupta cu anunţarea unui festival al berii, spre exemplu...), am încercat mai jos o selecţie - incompletă - din articolele postate pe blog de-a lungul anului, pe care le consider relevante din perspectiva nişei domeniului la care deferlări.ro a accesat. Pentru a citi integral articolul daţi clic pe titlu.


CATEGORIA URBANISM, AMENAJAREA TERITORIULUI:

CATEGORIA ANALIZE ŞI STUDII:

CATEGORIA ETERNA ŞI FASCINANTA ROMÂNIE (CLASIC ROMÂNESC):

CATEGORIA PROMOVAREA JUDEŢULUI:

CATEGORIA MEMORIA LOCURILOR. BACĂUL DE ALTĂDATĂ: 

CATEGORIA MEDIU:

În final aducem mulţumiri toturor cititorilor care au zăbovit pe blog în 2011, mulţumiri pentru aprecierile şi recomandările făcute, trăind speranţa ca şi la anul vom reuşi să ţinem aproape prin teme de interes citadin şi nu numai. Făcând o paralelă cu legenda meşterului Manole, fac apel la fibra optimismului nostru ancestral şi sper că noul an va aduce limanul românesc mai aproape de orizonturile dorite, că permanenta deferlare spre linia de ţărm va cunoaşte mult mai multe acumulări decât alunecări, erodări sau meandrări fără rost, pentru o construcţie cât mai durabilă a spaţiilor noastre interioare şi colective. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu