Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

sâmbătă, decembrie 14, 2013

Surprize în alegerea capitalelor regionale?

       Viitoarele capitale regionale nu vor fi alese doar pe criteriul economic, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, Klaus Iohannis, cel care conduce comisia partidului responsabilă de regionalizare.
     În dubla sa calitate, Iohannis, primarul Sibiului, a spus joi, că "Braşovul este mai puternic decât Sibiul şi va fi şi mai puternic economic, după ce va avea avantajul că acolo se vor întâlni principalele autostrăzi din România", însă nu va fi suficient ca să fie ales capitală regională. "Braşovul este un centru economic foarte puternic şi acum. Prin confluenţa autostrăzilor, se va întări poziţia economică a Braşovului, dar discuţia pe capitală regională nu a fost pe putere economică, aici Braşovul ne depăşeşte oricând, fără niciun fel de discuţie, ci de oportunitate de capitală administrativă, care are oarecare legătură cu dezvoltarea economică, dar nu poate fi, dezvoltatea economică, singurul criteriu", a explicat Klaus Iohannis pentru Agerpres.
     În mod firesc vine întrebarea: doar pentru Sibiu se va aplica această derogare? Sau se au în vedere şi alte permutări surpriză, aşa, ca pentru ultima sută de metri?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu