Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

duminică, decembrie 30, 2012

Undă verde pentru proiectul “Reabilitare infrastructură urbană, zona Mioriței – 9 Mai – Vântului – Vadu Bistriței”


       Municipiul Bacău va beneficia de un nou proiect de investiție în infrastructură. De curând, în prezența fostului ministru al Dezvoltării Regionale Eduard Hellvig, primarul Romeo Stavarache a semnat contractul de finanțare pentru proiectul “Reabilitare infrastructură urbană, zona Mioriței – 9 Mai – Vântului – Vadu Bistriței”.
   Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea infrastructurii, a condițiilor de viață și a standardelor de muncă, asigurarea siguranței și fluenței traficului. 
       La final se vor reabilita și moderniza străzile în lungime de aproape trei kilometri, se va reabilita o suprafață carosabilă de 40.326 mp, se va moderniza și reabilita o suprafață de trotuare de 26.989 mp, se vor face accese parcări și locuri de parcare pe o suprafață de 16.601 mp, proiectarea a șapte alveole pentru stații de autobuze, amenajarea a 601 locuri de parcare, conducta de distribuție a apei potabile va fi executată din polietilenă de înaltă calitate, în lungime de 487 m pe strada Vântului, rețeaua de alimentare cu apă av fi reabilitată pe o lungime de 459 m pe strada Vântului, se vor monta un număr de 91 de stâlpi de iluminat și se vor amplasa 290 de bucăți de corpuri de iluminat.
       Durata de implementare a proiectului este de 19 luni. Beneficiarii direcți ai acestor lucrări sunt locuitorii care domiciliază pe străzile ce urmează să fie reabilitate, locuitorii care circulă frecvent pe aceste străzi, fie ei pietoni sau conducători auto, locuitorii localităților învecinate care circulă frecvent pe străzile vizate în proiect, firmele și instituțiile care utilizează în mod frecvent infrastructura ce va fi reabilitată, precum și persoanele care vor fi angajate permanent sau temporar cu ocazia sau în urma implementării proiectului (80 de persoane în faza execuției și o persoană angajată permanent în perioada de operare a investiției). Nu în ultimul rând, beneficiar va fi și Primăria Bacău. Valoarea proiectului se ridică la 18,8 milioane de lei. Asistența financiară nerambursabilă se rdică la 14,8 milioane de lei. Investiția se realizează cu fonduri europene, acordate pentru că municipiul Bacău a fost declarat pol de dezvoltare urbană.
Sursa articolului: ziaruldebacau.ro
Sursa hartă: PIDU Bacău

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu